Wij zijn Eventline

 

Bij Eventline werken we aan next level concepten voor evenementen. Creativiteit en technologie vormen de basis vormen van al onze plannen. We nemen het beste van al onze ervaring mee bij het ontwerpen van nieuwe projecten. In een duurzame samenwerking gaan we samen met onze partners, team en met jou voor de absolute top. 

In een huisje op de Hoge Veluwe

Eventline is ontstaan toen drie vrienden hun ideeën bij elkaar brachten. Onze oprichters – Michael, Milan en Roy – hebben ieder hun eigen specialisme in software, IT en events. Samen met een elk hun eigen creativiteit bleek dit het perfecte fundament voor Eventline.

Toen de evenementenindustrie noodgedwongen stillag begin 2020 bundelen deze drie vrienden hun expertises samen. In een brainstorm bedachten ze een online platform waarbij het mogelijk moest worden om evenementen online plaats te laten vinden, veilig vanuit je eigen huis. Eventline werd een digitale ontmoetingsplek met een duidelijke rode draad, realtime interactie tussen bezoekers en alles door middel van creatieve oplossingen.

Deze brainstorm vond plaats in een vakantiehuis op de Hoge Veluwe en werd veiliggesteld op de binnenkant van een Dr. Oetker pizzadoos (Ja, echt! ). Het eerste ontwerp van ons storytelling platform werd hierop uitgetekend. De basis van Eventline is ontstaan vanuit de behoefte om een verhaal over te brengen in een online omgeving, waarbij de bezoeker meegenomen wordt in het verloop van het live event. Het moest interactie bevatten en we begrepen al heel snel dat een beleving naar de gebruiker thuisbrengen key was voor een succesvol evenement.

Een proof of concept werd snel zeer positief beoordeeld door de organisatie van een meerdaags festival waarbij normaliter ruim 4000 bezoekers op afkwamen. Eventline kreeg snel vorm en samen met onze opdrachtgever hebben we het concept concreet gemaakt en zijn wij gaan ontwikkelen.

8 weken lockdown in Otterlo

 

Even wat inside information:

Het weekend van de allereerste lockdown van corona zaten wij met z’n vieren in een vakantiehuis in Otterlo. Het idee was om daar een weekend te verblijven en te gaan mountainbiken op de Hoge Veluwe.

Na de persconferentie besloten we om om nog een paar dagen langer te blijven. Uiteindelijk heeft ons verblijf 8 weken geduurd, zijn we ontsnapt aan de realiteit en de lege straten van Utrecht, Voorhout en Lisse.

We werkten op afstand aan onze kantoorbanen, lunchte uitgebreid met elkaar en na afloop van de werkdag sporrte we met z’n allen.

Terug naar Eventline:

Storytelling, beleving en gebruikersgemak

“Het krachtige van Eventline is dat wij een verhaal willen vertellen waar gebruikers geboeid bij blijven. We willen je meenemen in een beleving zodat je thuis, onderweg of samen met je vrienden (opnieuw) onderdeel wordt van een community. Een evenement is echt iets waard als je het samen kunt beleven.”

De huidige technologieën reiken heel ver, maar gebruikersgemak wordt vaak over het hoofd gezien. Als Eventline willen wij dat gebruikers met een hoog comfort door het platform kunnen reizen. De gebruiker wil een behoefte vervullen en wij spelen daar samen met onze opdrachtgevers op in.

Starten, creëren, beleven

Wij helpen onze opdrachtgevers om hun bezoekers in een offline, hybride of online evenement iets te vertellen. Wij helpen ze, om dit goed te doen. We ontwikkelen creatieve concepten en zijn gespecialiseerd om deze over te brengen met het gebruik van online technologie. Onze opdrachtgevers zijn veelal organisatoren van een evenement. 

We spelen in op de behoefte van de uiteindelijke doelgroep. Eventline helpt om een boodschap juist over te brengen. Samen met de opdrachtgever gaan we op zoek naar de juiste vorm voor uw product en bezoekers. We stellen de algehele boodschap samen en kiezen samen eigentijds een verpakking passend bij het merk.

Maar het blijft niet bij online technologieën! Wij willen het verschil maken met onze producties. Team Eventline werkt samen met haar opdrachtgevers en partners toe naar een interactieve beleving. Een evenement moet voelbaar zijn, boven zichzelf uitstijgen en de juiste boodschap overbrengen. En daar helpen wij graag bij!