Hybride is het beste wat je in 2022 kan overkomen 

17/01/2022 – Michael van den Berg

Zo na de start van een nieuw jaar spreek ik veel partners over de komende maanden. Je hoopt met elkaar dat 2022 meer mogelijkheden kent dan afgelopen twee jaar. Die onzekerheid voelen wij niet zo, en dit delen we ook graag met onze opdrachtgevers. Ik vertel graag dat onze labels klaar zijn voor 2022, sterker nog: we hebben er zin in. Welkom in het derde jaar waarbij de evenementenwereld zich opnieuw aanpast door corona. 

 

2021 was voor Eventline het jaar waarin ‘interactie’ en ‘online’ de meest gebruikte termen waren. We hebben de ontwikkeling van het Eventline Platform en Eventcast doorgezet en veel opdrachtgevers mogen helpen om hun event aangepast door te laten gaan. Sterker nog: wij zijn gestart in het eerste jaar met corona en ons aanpassingsvermogen heeft zich bewezen, Eventline wordt net als corona, twee jaar binnenkort. 

 

wij zijn gestart in het eerste jaar met corona en ons aanpassingsvermogen heeft zich bewezen, Eventline wordt net als corona, twee jaar binnenkort. 

 

– Michael van den Berg

Ik spreek met veel organisaties die zich aan het voorbereiden zijn op events die soms al maanden gepland staan. Weer online of verschuiven is geen optie, maar soms moet je wel. De keuze lijkt soms heel zwart-wit te zijn: online; ‘dan moeten we zorgen voor een livestream, een online platform of gewoon via Zoom maar dan wel echt goed kijken naar de interactie’, of: fysiek: ‘hopen dat het doorgaat, iedereen wil elkaar weer kunnen ontmoeten’, ‘terug naar normaal’. Ik denk daar nog anders over, we moeten wel. 

 

Corona vereist veel van ieders aanpassingsvermogen: thuiswerken en online vergaderen is de standaard. Een evenement organiseren zonder je voor te bereiden op mogelijke maatregelen, is nu geen optie. Maar is het zo zwart-wit? Hybride is misschien wel dé uitkomst. Hybride is de manier om jouw bezoekers, klanten of partners het beste te bedienen, op hun eigen tijd en wens. En nog beter: het is te plannen, je kunt verder met organiseren en met zij-scenario’s kun je aan de slag om een onwijs goed product neer te zetten. 

Stel je voor: je hebt een congres waar je bezoekers naartoe komen, maar ze kunnen het ook online bekijken. Wij regelen een betaalbare studio, die we uitbreiden naar congreszaal op het moment dat de bezoekers wel mogen komen. Al het naslagwerk is digitaal beschikbaar, in het platform wat volledig past bij je merk en uitstraling. Op datzelfde platform maken je bezoekers kennis met elkaar, of kunnen ze deelnemen aan een workshop waar zij voor kiezen. Tot het laatste moment kunnen de maatregelen veranderen; je bent daar helemaal op voorbereid, hybride is misschien wel het beste wat je in 2022 kan overkomen. 

 

Bij Eventline werken we aan concepten voor evenementen waarin creativiteit en technologie de basis vormen van onze plannen. Onze ervaring met de mogelijkheden voor hybride hebben tot nu toe succesvolle projecten opgeleverd. We hebben ervaring opgedaan in allerlei evenementen en voelen ons erg thuis in het bedenken van nieuwe ideeën. In een duurzame samenwerking gaan we samen met onze partners, team en met jou voor de absolute top. 

 

Benieuwd wat Eventline voor jouw evenement kan betekenen? Kom met ons in gesprek en ervaar zelf of we je kunnen ondersteunen.